29 mei 2020

Sportscholen en sportkantines weer open per 1 juli, onder voorwaarden

Het kabinet heeft tijdens het kabinetsberaad van 27 mei besloten dat de sportscholen en de sportkantines per 1 juli, onder voorwaarden, weer open mogen. De opening was oorspronkelijk per 1 september voorzien. Het ministerie van VWS bevestigt dat daar ook de binnensportaccommodaties onder begrepen worden. In de versoepeling van de maatregelen is voor de sport ook opgenomen dat per 1 juni door de gehele leeftijdsgroep tot en met 18 jaar de 1,5 meter tijdens de sportactiviteit zelf niet gehandhaafd hoeft te worden. 

Algemeen directeur NOC*NSF Gerard Dielessen is blij dat er weer genoten kan worden van sport in de vele binnensportaccommodaties die Nederland rijk is. "Het draagt bij aan de gezondheid en het sociale welzijn."

Dat ook de sportkantines eerder dan 1 september open mogen - onder voorbehoud dat de verspreiding van het coronavirus onder controle blijft - noemt Dielessen essentieel voor het voortbestaan van veel verenigingen.

Lees het volledige bericht op de website van NOC*NSF