20 mei 2020

Teleurstelling NOC*NSF over nog niet openen van sportkantines

NOC*NSF is teleurgesteld dat de sportkantines van buitensportaccommodaties nog niet open mogen. Premier Mark Rutte liet op de persconferentie van dinsdag 19 mei weten dat, als onderdeel van aanpassingen van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, de horeca onder voorwaarden per 1 juni weer deels open mag. Dit geldt echter nog niet voor de sportkantines. 

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF noemt het besluit vooral wrang omdat de buitensportaccommodaties al wel weer open zijn en volop kosten maken zonder dat daar bijvoorbeeld kantine-inkomsten tegen over staan. "Deelnemers- en publieksbijdragen zijn voorlopig ook nog niet aan de orde. Dat het OMT zich erover buigt of de sportkantines per 1 juli wel weer open mogen geeft perspectief, maar de logica waarom de sport een maand zou moeten wachten ontbreekt."

Lees het volledige bericht op de website van NOC*NSF