18 september 2020

Corona stelt Nederlandse sport op de proef

NOC*NSF voorziet dat 2021 een zeer moeilijk jaar wordt voor de sport. Verenigingen missen nu al veel inkomsten, maken hoge kosten en de vrijwilligers draaien overuren. Daarom een oproep aan de overheid om passende steun voor 2021 en daarna, bij het opvangen van de financiële klappen veroorzaakt door de coronacrisis.

Tijdens Prinsjesdag dit jaar bleek dat de eerdere begrotingsplannen komend jaar in stand worden gehouden. Het kabinet erkent daarmee de maatschappelijke kracht van sport. Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF voorziet tegelijkertijd dat 2021 een zeer moeilijk jaar voor de sport zal worden.

Het overwinnen van de coronacrisis en het verder inzetten van de kracht van sport ten behoeve van een gezonde en energieke samenleving vraagt om meer investering van de overheid. Dielessen stelt dat het van groot belang is dat de sportsector voor 2021 en daarna kan rekenen op passende steun van de overheid bij het opvangen van de financiële klappen veroorzaakt door de coronacrisis. 

Lees het volledige bericht op de website van NOC*NSF