21 maart 2021

Meer en beter bewegen voor kinderen

Vier Arnhemse sportclubs werken samen om spelenderwijs kinderen te leren hoe ze hun lichaam optimaal kunnen gebruiken. "Het zorgt voor minder sportblessures, voor meer plezier en uiteindelijk een langere 'sportcarrière."

Het plan van voetbalvereniging VDZ, hockeyclub Upward, volleybalvereniging Aetos en gymnastiekvereniging GCA is het eerste plan dat is goedgekeurd in het kader van het Arnhems Sportakkoord. Met budget dat vanuit de Rijksoverheid ter beschikking wordt gesteld, wordt het beweegplan vanaf komend seizoen uitgevoerd.

Een stevige basis

Niek Verheijen, een van de initiatiefnemers van het het beweegplan: "Vroeger speelden kinderen meer buiten. Zo leerden zij hun lichaam kennen. Wij willen de kentering brengen, want we zien dat er meer voor nodig is dan sporten bij je vereniging alleen. Bepaalde bewegingen zetten we in de trainingen in die je normaal niet zo snel gebruikt binnen je eigen sport. Voor het voetbal bijvoorbeeld een spelvorm waarbij je met je handen de bal speelt."

"Als je kinderen spelenderwijs leert hoe ze hun lichaam optimaal kunnen gebruiken, geef je ze een heel stevige basis. Vanaf het komende seizoen, in augustus, willen we van start gaan. Het traject loopt drie jaar, waarbij we elk jaar evalueren en andere verenigingen uitnodigen om onze kennis mee te delen."

 


Mogelijkheden voor jouw sportclub

Je kunt als Arnhemse organisatie een waardevolle bijdrage leveren door een plan in te dienen dat aansluit op de ambities uit het Arnhemse Sport- en Beweegakkoord. De Rijksoverheid stelt hiervoor t/m 2022 een budget van 320.000 euro ter beschikking.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en kansen die het Arnhems Sport- en beweegakkoord biedt? Sluit dan op donderdagavond 25 maart aan tijdens de online talkshow 'Arnhem gezond en fit', waarbij de uitvoering van dit sportakkoord centraal staat. Met elkaar proberen we heel Arnhem in beweging te krijgen. Op de website van  sportinarnhem.nl vind je alle info en volg je de livestream.