16 juli 2021

Taakie: ervaringen met de digitale assistent voor vrijwilligerstaken

Met Taakie is het vinden van de juiste vrijwilligers binnen je club niet langer een vervelende uitdaging. En dat werkt! "Binnen één dag hebben we 15 vrijwilligers aan taken kunnen koppelen."

Arnhemse atletiekvereniging Ciko ’66 is een van de sportverenigingen die sinds kort gebruik maakt van Taakie, de digitale assistent vrijwilligerszaken die clubs helpt bij het matchen van vrijwilligers en taken.

Erik Delpeut van Ciko '66 vertelt over hun ervaringen met Taakie: "Vrijwilligers vinden voor alle dingen die gedaan moeten worden is vaak best een klus. Een ondankbare en vervelende klus over het algemeen. Alles dat helpt om makkelijker vrijwilligers te vinden is het uitproberen waard. Daarom zijn we met Taakie gaan werken."

"De eenvoud van de tool en het laagdrempelige karakter spraken ons aan. Als lid ontvang je een Whatsapp bericht, dat je snel en eenvoudig kunt beantwoorden. We hebben de hoop dat een whatsapp-bericht een grotere slagingskans geeft bij het vinden van vrijwilligers dan een mailtje."

Al direct een groot succes

Die hoop blijkt terecht, want het uitsturen van de eerste 'Taakies' zorgt direct voor resultaat: "Binnen 1 dag 11 bardienstvrijwilligers, 3 beheerders en 1 vrijwilliger Social Media. Een groot succes nu dus al!"

Het werken met Taakie is erg eenvoudig. "Er worden erg complete en duidelijke instructiefimpjes meegeleverd. En voor de communicatie naar leden krijg je afbeeldingen en voorbeeldteksten gedeeld. Zo wordt er heel veel werk uit handen genomen!"

Een jaar lang gratis Taakie voor jouw club

Wil je als Arnhemse club een jaar lang Taakie kosteloos gebruiken? Neem contact op met de Arnhemse Sport Federatie

 


Dit is Taakie

Het vinden van de juiste vrijwilligers binnen de club is met Taakie niet langer een vervelende uitdaging. Taakie wil leden alleen taken of functies aanbieden die goed passen bij hun interesses. Door een vrijwilligersprofiel op te bouwen leert Taakie de vrijwilliger steeds beter kennen. De basis van het profiel is een korte vragenlijst. Met deze vragen leert Taakie de leden en ouders van de club beter kennen, wat resulteert in een profiel wat weergeeft welk type vrijwilliger iemand is. Zo weet Taakie goed welke taken of functies waarschijnlijk een goede match zullen vormen.

Zo werkt Taakie

De digitale assistent van Taakie maakt het werven van vrijwilligers niet alleen simpeler en makkelijker, maar ook nog eens leuker! Met een paar drukken op de knop maak en verstuur je een Taakie. Binnen enkele tellen krijg je te zien welke vrijwilligers matchen, waarna je deze personen met één druk op de knop een persoonlijk Whatsappje stuurt. Vrijwel direct zijn de reacties terug te vinden in het Taakie dashboard. Handig!