06 november 2021

Info over de coronacheck voor Arnhemse sportaanbieders

De regering maakte afgelopen dinsdag een aantal nieuwe maatregelen bekend, waaronder het coronatoegangsbewijs voor sporters van 18 jaar en ouder. We hebben op een rij gezet wat dit voor jou, als Arnhemse sportaanbieder, betekent.

Wanneer wel? Wanneer niet?
Voor zwembaden, sporthallen, horeca binnen en terrassen is vanaf zaterdag 6 november het controleren van een QR-code en ID-bewijs verplicht. Dit geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder. Dus ook voor begeleiders en publiek. Het geldt niet voor trainers, scheidsrechters en vrijwilligers die noodzakelijk zijn voor het sporten. Op www.sportinarnhem.nl/corona  staat een schema. Woensdag is, onder druk van de Tweede Kamer, de verplichting voor buitensport geschrapt.

Wie controleert?
In basis controleer je als sportaanbieder zelf je eigen sporters en bezoekers. Hoe dit werkt staat op de site van de rijksoverheid. Het is wat lastiger als je met twee clubs sport in dezelfde sporthal. Ons verzoek is dan om met elkaar af te stemmen hoe je de controle doet. Heb je hier vragen over of kom je er niet uit, neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

En in sporthal Valkenhuizen?
Ook hiervoor geldt dat de sportaanbieder in basis de controle uitvoert. Er zijn momenten dat het erg druk is op Valkenhuizen met meerdere bezoekersstromen tegelijkertijd, waaronder bezoekers van het zwembad. Het Sportbedrijf kan in die gevallen extra mensen inzetten om de controles over te nemen. Dit kan in overleg met de locatiemanager.

Wie controleert in de zwembaden?
Bij een verenigingsactiviteit controleert de vereniging zelf. Vanzelfsprekend controleren Sportbedrijf medewerkers bij eigen activiteiten van het zwembad. Bij overlappende activiteiten van een vereniging en het Sportbedrijf is er overleg met de locatiemanager hoe de controles plaatsvinden.

Wat kunnen we doen bij problemen?
Bij een escalatie kun je als vereniging gewoon contact zoeken met de politie (112 of 0900-8844). Bij een mindere escalatie neem je contact op met Handhaving (026-3775800).

Help!
Gelukkig kan er nog steeds gesport worden. Tegelijkertijd begrijpen we dat het ook lastig kan zijn voor jou als sportaanbieder. Vanuit de principiële kant, puur vanuit de handjes die je nodig hebt of vanuit een andere reden. We helpen je graag met algemene coronavragen of specifieke vragen rondom de QR-check. Je kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice van Sportbedrijf Arnhem: 026 377 5757 of info@sportbedrijfarnhem.nl. Je mag ook rechtstreeks contact opnemen met Mark Debets: 06 5251 3506 of mark.debets@sportbedrijfarnhem.nl.

Succes met de implementatie, namens Arnhemse Sport Federatie en Sportbedrijf Arnhem.