11 maart 2022

Arnhems Sportdebat - hier kijk je het terug

Dinsdag 8 maart was het Arnhems Sportdebat 2022. Een evenement in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, voor en met de Arnhemse sport.

Sport en bewegen dragen bij aan een gezonde leefstijl en daarmee aan een gezonde en weerbare samenleving. De coronacrisis heeft ons meer dan duidelijk gemaakt dat een gebrek aan weerbaarheid de samenleving ernstig ontwricht en dat we elkaar hebben gemist op de club. Het belang van een goed georganiseerd en veelzijdig sportaanbod lijkt dan ook evident. Hoe krijgen we zoveel mogelijk Arnhemmers in beweging, hoe ziet een optimaal sportaanbod eruit en wat is ervoor nodig om dit te realiseren?

Kijk het Arnhems Sportdebat terug

Op dinsdag 8 maart gingen verschillende sprekers van politieke partijen uit Arnhem hierover met elkaar in debat. Steeds ingeleid door sprekers uit het sportdomein. Het hele debat kijk je hieronder terug:

De stellingen van het Arnhems sportdebat 2022

Stelling 1
"Verenigingen krijgen pas gemeentelijke subsidie als ze bevoegde trainers en coaches hebben"

Inleiding: Nicolette Schipper van Veldhoven (lector sportpedagogiek Windesheim / NOC*NSF)
Debat met Mattijs Loor (D66) en Bob Roelofs (Arnhem Centraal)

Stelling 2
"10% van de grondopbrengsten bij projectontwikkeling en 10% van het budget voor herinrichtingsprojecten worden besteed aan het beweegvriendelijk inrichten van de openbare ruimte"

Inleiding: Martijn van Eck (onderzoeker Sport en Beweegruimte)
Debat met Steffenie Pape (VDD) en Mark Coenders (GroenLinks)

Stelling 3
"Ondernemende sportaanbieders zoals sportscholen hebben veel aanbod en bereiken een brede doelgroep. De helft van de gemeentelijke subsidies gaan we hieraan besteden"

Inleiding: Patrick Rijnbeek (directeur NL Actief)
Debat met Giovanni Visser (PvdA) en Gerrie Elfrink (SP)