21 juli 2022

Taakie: makkelijk de juiste persoon vinden voor vrijwilligerstaken

Taakie werkt goed om de juiste mensen te vinden voor de juiste taak. "Van een grote groep vrijwilligers voor de corona-registratie tot heel specifiek onze nieuwe penningmeester; we vonden ze met Taakie."

Basketbalvereniging Arnhem Eagles is een van de sportverenigingen die gebruik maakt van Taakie, de digitale assistent vrijwilligerszaken die clubs helpt bij het matchen van vrijwilligers en taken.

Annika en Han van Arnhem Eagles vertellen over hun ervaringen met Taakie: "We doen regelmatig een oproep onder onze leden om de korte vragenlijst in te vullen. Zo weten we wie we kunnen benaderen voor welke vrijwilligerstaak. Eenvijfde van onze leden heeft nu een Taakie-profiel. Voor ons is het van belang dat zo veel mogelijk leden de vragenlijst invullen."

Leden met een Taakie-profiel krijgen een Whatsapp-bericht als er vrijwilligers voor specifieke taken worden gezocht. "Zo hebben we onze nieuwe penningmeester gevonden via Taakie. En voor bijvoorbeeld hulp bij de corona-registratie maakte Taakie het makkelijk om een grote groep vrijwilligers te zoeken."

Makkelijk en overzichtelijk

Het werken met Taakie is erg eenvoudig. "Het systeem is qua werking erg makkelijk en overzichtelijk." En álles dat ons helpt om de juiste mensen te vinden voor de juiste vrijwilligerstaak is fijn!"

Heb jij als Arnhemse club ook interesse om met Taakie te starten? Neem contact op met de Arnhemse Sport Federatie

TIP → Ook op de site van Sportbedrijf Arnhem worden producten aangeboden die helpen met ledenwerving en werving van vrijwilligers

 


Dit is Taakie

Het vinden van de juiste vrijwilligers binnen de club is met Taakie niet langer een vervelende uitdaging. Taakie wil leden alleen taken of functies aanbieden die goed passen bij hun interesses. Door een vrijwilligersprofiel op te bouwen leert Taakie de vrijwilliger steeds beter kennen. De basis van het profiel is een korte vragenlijst. Met deze vragen leert Taakie de leden en ouders van de club beter kennen, wat resulteert in een profiel wat weergeeft welk type vrijwilliger iemand is. Zo weet Taakie goed welke taken of functies waarschijnlijk een goede match zullen vormen.

Zo werkt Taakie

De digitale assistent van Taakie maakt het werven van vrijwilligers niet alleen simpeler en makkelijker, maar ook nog eens leuker! Met een paar drukken op de knop maak en verstuur je een Taakie. Binnen enkele tellen krijg je te zien welke vrijwilligers matchen, waarna je deze personen met één druk op de knop een persoonlijk Whatsappje stuurt. Vrijwel direct zijn de reacties terug te vinden in het Taakie dashboard. Handig!