04 november 2022

Subsidie voor de kosten van je sportvereniging

Gebruik je kalk om de lijnen op het veld uit te zetten? Wordt het eerste team in nieuwe teamkleding gestoken? Of heb je bij jouw sportvereniging een medewerker in dienst die zich met het onderhoud bezighoudt? Vergeet het aanvragen van subsidie niet!

De kosten die je als sportvereniging maakt, komen al snel in aanraking voor de BOSA-regeling: Subsidie Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties. Ben Moonen van sportsubsidie.nl vertelt dat de BOSA-regeling zeker bij grote sportverenigingen bekend is. Tegelijkertijd spreekt hij wekelijks verenigingen die er nog nooit van hebben gehoord óf denken dat het voor minder in te zetten is dan het daadwerkelijk is.

De BOSA-regeling in een notendop

  • de regeling geldt (in ieder geval) tot en met 2023
  • voor kosten van minstens € 12.500
  • verschillende kosten mogen bij elkaar, tot maximaal 12 maanden terug
  • de subsidie bedraagt 20-30% van de investeringssom inclusief btw

Extra subsidie voor verduurzaming

Ben Moonen: "De naam van de regeling zet verenigingen soms op het verkeerde been. Want ook de kosten die worden gemaakt voor bijvoorbeeld schoonmaak of de aanschaf van sporttassen vallen eronder. En zijn het kosten voor verduurzaming dan wordt zelfs 30% gesubsidieerd."

Met zijn bedrijf sportsubsidie.nl ondersteunt Ben sportverenigingen bij de aanvraag. Het aanvragen kost dan minder tijd en het zorgt ervoor dat je zeker weet dat je van het juiste gebruik maakt. Als vereniging zelf aan de slag kan natuurlijk ook: dit doe je op het subsidieplatform van het ministerie van Volksgezondheidheid, Welzijn en Sport.