08 november 2023

Satellietclub gestart voor hockey in Malburgen

Hockeyclub HCM Arnhem, Hockey Foundation en Sportbedrijf Arnhem brengen hockey naar de Arnhemse wijk Malburgen. De Hockey Foundation is een initiatief van KNHB en Rabobank. Samen hebben deze organisaties als doel om 10.000 kinderen te laten sporten in wijken waar sporten niet vanzelfsprekend is.

Sporten is niet voor elk kind vanzelfsprekend. Jaarlijks zijn in Nederland vele kinderen die om financiƫle redenen niet sporten. Ook in Arnhem. Hier moet verandering in komen vinden de partners. Samen starten ze een satellietclub van hockeyclub HCM voor de kinderen in de wijk Malburgen, een aandachtswijk die valt binnen het Nationaal Programma Arnhem-Oost.

Op jonge leeftijd kennismaken met hockey

Op het Cruyff Court van Sportpark De Bakenhof zijn de eerste trainingen voor kinderen uit de wijk gestart. Het doel is om kinderen op jonge leeftijd kennis laten maken met hockey. Dat gebeurt in eerste plaats via hun eigen basisschool.

Via de naschoolse activiteiten en de buurtsportvereniging kunnen ze blijven hockeyen op school en worden ze voorbereid op de volgende stap. Wie meer wil halen uit het verenigingsleven, kan na een paar proeflessen trainingslid of wedstrijdlid worden bij HCM Arnhem op satellietlocatie De Bakenhof. De club maakt sporten mogelijk door trainingen en wedstrijden daar te verzorgen met steun van Hockey Foundation en sportparkprofessionals van het Sportbedrijf Arnhem.

Lees het hele bericht op Hockeyfoundation