Arnhemse Sport Federatie

Wie zijn wij?

Eric van der Veen 
(Voorzitter)

Over Eric van der Veen

Ik werk als zelfstandig adviseur voor mijn bedrijf In Movimento. Ik houd me voornamelijk bezig met opdrachten op het snijvlak van sport, vitaliteit en innovatie.

Wat heb ik met sport in Arnhem: ik ben al m’n hele leven lang sportief actief, zowel zakelijk als privé. Ik ben lid van diverse clubs, ik geef voetbaltraining en hockey bij HCM. Aangezien ik geloof in de kracht en de waarde van sport en bewegen, lever ik graag een positieve bijdrage aan het sport- en beweegedrag van de Arnhemmers.

Eva Heijnen  (Bestuurslid)

Over Eva Heijnen

Ik werk als onderzoeker bij het Mulier Instituut, een sociaalwetenschappelijk sportonderzoeksinstituut in Nederland. Binnen het Mulier Instituut houd ik mij vooral bezig met de monitoring van het buurtsportcoachbeleid, de economische en maatschappelijke impact van sportevenementen en onderzoek rondom sport- en beweegdeelname.

Wat heb ik met sport in Arnhem: ik ben een geboren en getogen Arnhemmer. Als kind begonnen met turnen (AAC 1899) en paardrijden (Stal Mansour), maar op mijn tiende besloten om te gaan voetballen als één van de eerste twee meisjes bij voetbalclub ESCA. Ondertussen speel ik al tien seizoenen in VDZ dames 1 en ben ik sinds 2019 lid van het bestuursteam van VDZ. Door mijn werk als onderzoeker in de sport weet ik als geen ander welke waarde sport en bewegen voor onze maatschappij heeft en ik hoop als bestuurslid van de ASF zoveel mogelijk Arnhemmers van deze waarde te laten genieten.

Joep Tiernego 
(Bestuurslid)

Over Joep Tiernego

Ik werk voor HAN Sport en Bewegen. Hierin draai ik projecten in Arnhem, met studenten met als doel om de leefbaarheid te vergroten en het onderwijs, onderzoek en werkveld dichter bij elkaar te brengen. 

Wat heb ik met sport in Arnhem: ik ben geboren en getogen in Arnhem. Ben hier begonnen met volleybal en kon als kind met ADHD en autisme doorgroeien naar een topsporter en de sportburgemeester van Arnhem. Ik doe daarom ook graag iets terug voor de stad die mij heeft gebracht waar ik nu sta.

Marit van Genderen  (Penningmeester)

Over Marit van Genderen

Ik werk bij NOC*NSF voor de afdeling topsport (TEAMNL). Momenteel mag ik me, als projectleider, bezighouden met het ontwikkelen van een landelijke opleidingsstructuur voor trainer-coaches (vanaf zelfstandig trainer-coach bij sportclubs t/m bondscoaches), waarbij een leven lang ontwikkelen, verbinding en samenwerking centraal staan. Het doel is om meer en beter opgeleide trainer-coaches actief te laten zijn in de (top)sport in Nederland, omdat iedere sporter een vakbekwame trainer-coach verdient.

Wat heb ik met sport in Arnhem: sport is mijn passie. Ik geloof in de kracht van sport en bewegen, in het verbinden, in het inspelen op kansen. Vanuit deze uitgangspunten lever ik graag een bijdrage aan de sport in Arnhem.

Mike Bouwmeester
(Secretaris)

Over Mike Bouwmeester

Ik werk als consultant bij een organisatieadviesbureau, waarbij ik organisaties in het publieke domein adviseer bij verander- en ontwikkelvraagstukken door het concept van Beweging als oplossing te introduceren.

Wat heb ik met sport in Arnhem: sport speelt al heel mijn leven een belangrijke rol. Zo ben ik vroeg in mijn leven begonnen met voetballen en heb ik inmiddels diverse sporten beoefend. Nadat ik ook op zakelijk vlak kennis heb weten te maken met de sportsector, wilde ik een bijdrage leveren aan het sportklimaat in Arnhem. Ik heb de kracht van sport tot op de dag van vandaag mogen ervaren en gun dat iedere Arnhemmer. Vanuit die gedachte lever ik graag een bijdrage aan de sport in Arnhem!